Chiropractie en zorgkosten

Hoe Chiropractie verminderd zorgkosten

Er is een onderzoek gedaan in 2004 door de “Archives of Internal Medicine” in de Verenigde Staten waaruit blijkt dat mensen die chiropractie in hun gezondheidsplannen hebben minder geld aan gezondheidszorg besteden.

In het onderzoek werden de gegevens van 700.000 mensen met chiropractie en 1.000.000 mensen zonder chiropractie in hun gezondheidsplannen bijgehouden. Uit de resultaten blijkt dat de kosten van degenen met chiropractie een degelijk bedrag lager was dan degenen zonder. Het verschil was ruim $200 per jaar.

 

Chiropractie en zorgkosten

Hoe komt het dat degenen met extra aanvullingen in hun zorgpakket toch goedkoper uit kunnen komen dan diegenen die dat niet hebben? Dit komt omdat er veel mensen zijn met problemen die makkelijk verholpen kunnen worden door chiropractie. Dit zijn dan bijvoorbeeld mensen met lichte rugklachten, of last hebben van hun nek. Deze problemen kunnen goedkoper en efficiënter worden opgelost door een chiropractor. Door de zorg van een chiropractor worden er veel kosten bespaard op bijvoorbeeld de volgende dingen; Het aantal MRI-scans die vereist zijn werden verminderd, het aantal röntgenfoto’s die genomen moesten worden was ook veel lager en nog veel meer. Dit zijn allemaal extra kosten die werden verholpen door chiropractie.

Het onderzoek vergeleek de kosten van degenen met en zonder de chiropractie en daaruit bleek dat:

  • Chiropractie verminderde de kosten van het genezen van rugpijn met 28%
  • Chiropractie verminderde het aantal patiënten met rugklachten die opgenomen moesten worden met 41%
  • Chiropractie verminderde het aantal rugoperaties die gedaan moesten worden met 32%
  • Chiropractie verminderde de kosten voor scans zoals röntgenfoto’s of MRI’s met 37%

Jaarlijks wordt er in de VS meer dan $300 miljard uitgegeven aan het genezen van rug- en nekklachten. Vaak worden mensen met kleine klachten al doorgestuurd naar een huisarts of chirurg voor medicatie of een operatie. Dit kost buitengewoon veel geld terwijl het probleem vaak niet zo ernstig is. Het kan vaak worden opgelost door een aantal bezoeken aan de chiropractor.

Volgens een ander studie gedaan door het “Mercatus center” in het George Mason University zijn er wetten die het werk van chiropractoren moeilijker maken. De chiropractoren mogen bijvoorbeeld een aantal handelingen niet uitvoeren zonder eerst toestemming te krijgen van de huisarts of dokter. Hierdoor verliezen mensen vertrouwen in de chiropractor en zullen ze minder snel in behandeling gaan bij hun. Nadat er een wetswijziging was geweest om het aantal handelingen van de chiropractoren uit te breiden zonder dat ze de toestemming moesten krijgen van een arts kregen de patiënten veel meer vertrouwen in een chiropractor.

Hier is een video waarin wordt uitgelegd waarom een chiropractor een goedkoop en efficiënt alternatief is voor een bezoek aan de huisarts of dokter. Een bezoek aan een chiropractor is volkomen veilig en het kan de juiste en snelste oplossing zijn voor uw klachten.