Fraud Blocker
female-sitting-fitness-ball-feeling-lower-back-pain-royalty-free-image

Top Rugpijn Oefeningen Voor Verlichting

Lage rugpijn

Lage rugpijn is een veel voorkomend probleem dat veel mensen treft tijdens hun alledaagse activiteiten. Dit kan komen door de hele dag te zitten, zoals bijvoorbeeld aan een bureau op werk. Ook komt het vaak voor dat mensen last van hun rug krijgen door het uitoefenen van diverse activiteiten zoals sporten of zware dingen tillen. Lumbale pijn komt voor bij alle leeftijden, het maakt niet uit of je in de twintig bent of in de zestig. Het komt in de meeste gevallen door het aanhouden van een verkeerde positie van de rug of door het herhalen van foute bewegingen. Het varieert van lichte tot zeer zware pijn. Het is natuurlijk erg vervelend, hoe licht de pijn ook is.

Hier zullen we het hebben over lage rug en been oefeningen voor thuis die je zullen helpen om op een snelle manier van deze klachten af te komen. De juiste oefeningen voor lage rugpijn en spit zullen je klachten binnen een paar dagen laten afnemen zodat je weer  aan het werk kan en van je dagelijkse activiteiten kunt genieten.

Er zijn veel soorten rugpijn zoals bijvoorbeeld: stekende rugpijn, spit, pijn die verbonden is met de benen, pijn in de onderrug, een pijn die tevoorschijn komt als je opstaat, ligt of zit over langere periodes, en pijn als je snel probeert te lopen. Deze pijnen worden vaak veroorzaakt door een foute beweging of overbelasting van de rug. Door bepaalde bewegingen te maken, zoals voorover buigen om iets op te pakken, kan er abrupte rugpijn ontstaan (meestal ergens in de ruggenwervel).

Bij het tillen van zware voorwerpen of verkeerd zitten, belast je naast je ruggenwervels ook de spieren in en rondom je rug. Dit kan dan weer tot andere klachten leiden.

Vrouwen die vaak hoge hakken dragen krijgen ook regelmatig te maken met lage rugpijn en mogelijke uitstraling naar de benen. Dit kan uiteindelijk zelfs leiden tot ernstige rugklachten.

Hieronder zullen we een aantal van de meest effectieve lage rugpijn oefeningen opnoemen welke je kunnen helpen bij het verlichten en uiteindelijk verlossen van je klachten

Ademhalingsoefening

De juiste ademhaling kan erg efficiënt zijn. Probeer in deze oefening je ademhaling heel diep en langzaam te houden. Ontspan je gehele lichaam volledig. Ga zolang door totdat de pijn in je onderrug langzaam minder wordt.

Strek je rug en leun naar voren

Vanuit je stoel, strek je rug uit en vouw je bovenlichaam naar voren. Probeer op geen enkele manier de rest van het lichaam aan te spannen, adem diep in en uit gedurende 30 seconden en keer dan terug naar je normale rechte positie.

Strek de schouders

Een zeer eenvoudige en praktische oefening is om je schouders van voren naar achteren te strekken en de rug naar voren. Houdt deze houding 5 minuten vast, laat het daarna los en rust. Je kunt het twee keer per dag doen, je zult zien dat de vervelende pijn zich al snel verlicht

Draai je heupen

Het gebied rond de heupen neemt ook veel spanning op. Staand of zittend draai je je heupen van links naar rechts, leg je je handen op je heupen en strek je onderrug. Doe deze oefening gedurende een kwartier.

Bekkenkanteling

In je stoel, zet je voeten vlak op de grond, handen op je bureau of tafel en strek je rug zo recht mogelijk. Duw nu je bekken naar links en vervolgens naar rechts met behulp van een draaistoel.

Dit zijn de beste oefeningen om vanuit je werkplek of kantoor gemakkelijk  uit te voeren en waarmee je effectieve resultaten kunt behalen zonder je dagelijkse opdrachten te verwaarlozen. Hiernaast zullen we het ook nog hebben over de meest effectieve lage rugpijn oefeningen en been oefeningen die je thuis kunt doen.

Vergeet niet dat het niet wordt aanbevolen om fysieke oefeningen uit te voeren waarbij je gewrichten worden belast als de pijn erg acuut of intens is. In ergere gevallen is het een beter idee om professionele hulp te zoeken.

Opheffen van benen en armen

Ga op je hurken zitten en til de linkerarm op tot een horizontale lijn, houd vijf seconden vast en keer terug naar de beginpositie. Breng het linkerbeen omhoog, houd vijf seconden vast en keer terug naar de beginpositie. Herhaal dit ook aan de rechter kant.

Volledig strekken van de rug

Plaats je handen stevig tegen de muur en vorm een vierkant met je lichaam, houd deze positie 30 seconden vast, sta dan op en strek je armen op en neer.

Strekken van de onderrug

 Lig op je rug  op de grond en buig tegelijkertijd de heupen en knieën van beide benen. Breng vervolgens de bovenkant van je benen naar de borst, houd deze positie tussen de 15 en 30 seconden vast en keer terug naar de beginpositie.

Op je knieën

 Leg je handen op de vloer gezamenlijk met de onderbenen, duw je onderrug en buik naar de grond, hef je hoofd en schouders op en voer daarna de tegenovergestelde actie uit.

Zittend op een stoel of krukje

Probeer je schouders terug te brengen met je rug recht, leun met je bovenlichaam naar achteren en ga terug naar de normale positie. Herhaal deze oefening 8 keer.

Deze oefeningen zijn zeer eenvoudig uit te voeren waar je ook bent, thuis of op werk. Je zult zien dat je, nadat je ze regelmatig hebt uitgevoerd, een snelle verlichting van de pijn zult voelen.

Recommended
Verschil tussen osteopaat en chiropractor Het onderscheid tussen osteopaten en…