Hernia

Het menselijk lichaam, desondanks het feit dat het heerlijk complex en robuust is, is niet immuun tegen de sleet van het dagdagelijkse leven, het moderne voedingspatroon, oud worden en een willekeurig assortiment van onze ouders hun genetische vingerafdruk. Deze factoren leiden mogelijk tot een heleboel pijnlijke letsels die veroorzaakt worden door eender welke ongewone aanpassingen aan de jelly-achtige intervertebrale schijven die onze ruggengraat ondersteunen en zorgen voor flexibiliteit. Ook wel hernia genoemd, kan het resultaat ervan langdurig en pijnlijk zijn

Chiropractie voor Hernia

Wat is een Hernia?

Een hernia komt voor wanneer het gelatineachtige centrum van de intervertebrale schijf, de zogenaamde nucleus pulposus, uit de buitenlaag van de schijf, de annulus fibrosis steekt, erdoor lekt of op één of andere manier vervormt. Dit kan voorkomen in de nek, de zogenaamde cervicale discushernia, of de ietwat vaker voorkomende hernia in de onderrug, die symptomen zoals pijn in de onderrug (lumbago) en ischias veroorzaakt.

Hernia Oorzaken en Symptomen

Er zijn enkele factoren die tot een hernia kunnen leiden, en het is een feit dat de meeste mensen niet kunnen zeggen wat de exacte oorzaak van hun hernia is. Het is niet ongewoon dat een gewone hoestbui de uiteindelijke oorzaak kan zijn dat een onderliggende hernia die plots heel wat pijnlijker en serieuzer wordt. Enkele vaak voorkomende factoren die kunnen leiden tot een hernia zijn:

  • Leeftijd - Geleidelijk ouder worden is in veel gevallen een factor voor hernia. Wanneer u ouder wordt, bevatten de rugschijven minder waterinhoud, wat ervoor zorgt dat er makkelijker breuken en scheuren opduiken tijdens lichaamsbeweging. Dit staat medisch bekend als Degeneratieve Hernia.
  • Gewicht en Levensstijl - Overgewicht zorgt voor bijkomend gewicht op de schijven, vooral in de onderrug.
  • Genetica - Helaas zijn sommige mensen genetisch voorbestemd om een letsel aan hun rug te krijgen. Een goed dieet en lichaamsbeweging zijn preventieve technieken om dit te voorkomen.
  • Beroep en Sporten - Beroepen en sporten die erg fysiek zijn, vormen een bijkomend risico. Dit houdt alles in dat optillen, draaien, duwen of buigen omvat.

Hernia's irriteren nabijgelegen zenuwen en veroorzaken pijn, zwakte of gevoelloosheid in de rug en de benen. Het is ook niet ongewoon dat een hernia opduikt in röntgenscans of andere beeldtechnieken zonder dat de patiënt symptomen ondervindt.

 

Chiropractische Hernia Behandeling 

Chiropractische Hernia Behandeling 

Chiropractors zijn hoogopgeleide medische professionals die zich toeleggen op de behandeling van hernia's. Chiropractors zijn opgeleid om subluxaties aan de rug te identificeren en te behandelen. Chiropractische aanpassingen kunnen uitgevoerd worden door middel van hoge impact (doch zacht en natuurlijk) aanpassing aan de wervels met als doel herniapijn te verlichten. Enkele andere gespecialiseerde technieken die gebruikt kunnen worden, zijn:

  • Flexie-afleiding techniek voor Hernia - Deze techniek maakt gebruik van een speciale tafel die de ruggengraat rekt, wat de chiropractor toelaat de zone te isoleren en de ruggengraat los te werken. Deze pijnloze techniek staat toe dat het centrum van de schijf opnieuw haar normale plek vindt tussen de wervels. Dit zorgt ervoor dat de misplaatste schijf wordt weggetrokken van de zenuwwortel die pijn en ontsteking veroorzaakt. Dit proces verbetert mogelijk ook de hoogte van de schijf, hetgeen het kussentje tussen wervels vormt.
  • Manipulatie Onder Verdoving (MUA) - In serieuze gevallen kan MUA toegepast worden in een ziekenhuis of een verzorgcentrum. Een lichte verdoving wordt gebruikt om de patiënt voor een korte sessie te verdoven. Uw chiropractor zal uw ruggengraat stretchen en manipuleren terwijl u ontspant.
  • Pelvis Blokkeertechnieken voor Hernia - Deze techniek maakt gebruik van kussenspies die onder de pelvis geplaatst worden. Deze simpele procedure gebruikt de natuurlijke mechanismes van het lichaam om de schijf weg te trekken van de zenuw en terug naar haar centrale plaats tussen de wervels te trekken, weg van de zenuwwortel.
  • Lichaamsbeweging en voedingsadviesUw chiropractor zal levensstijl richtlijnen in uw behandeling incorporeren die u thuis kunt implementeren. Dit maakt deel uit van de chiropractische overtuiging van holistische lichaamsbehandelingen.

 

Conclusie

U moet niet langer nodeloos lijden aan de symptomen die verbonden zijn aan een hernia, of riskante interventies ondergaan. Niet-ingrijpende en natuurlijke herniatherapie zou de eerste optie moeten zijn in de behandeling van hernia-gerelateerde symptomen. Aangezien elk geval individueel geëvalueerd zou moeten worden, is een consultatie met een erkende en deskundige chiropractor in uw buurt mogelijk een oplossing op lange termijn die u nodig heeft en verdient.

Neem contact op

Neem contact op om te horen hoe wij u kunnen helpen.                Maak een afspraak