Wat doet een Chiropractor Precies?

Wat is een chiropractor, en wat doet een chiropractor precies? Uitleg van de filosofie en beoefening van chiropractische zorg kan gevonden worden op de pagina “ Wat doet een giropractor? ”.  In het volgende artikel schetsen wij de meest gebruikelijke therapieën die beoefend worden door uw chiropractor bij de rugkliniek.

 

Wat doet een Chiropractor?

Chiropractische Aanpassing

De bekendste en meest gebruikelijke behandeling die word uitgevoerd door een chiropractor is de manipulatie van de ruggengraat, ook wel bekend als de chiropractische aanpassing. Door het toepassen van gecontroleerde druk en massage van de pezen, worden inflammatie verminderd en de zenuw functie verbeterd zowel als druk op de pezen.

 

Therapeutische Oefeningen

Professionele chiropractors schrijven ook oefeningen voor als deel van een compleet en natuurlijk chiropractisch plan. Veel studies hebben aangetoond dat inspanning en oefening helpt bij het verhelpen van acute en chronische rugpijn. Deze oefeningen versterken de spieren in het buigende deel va de rug en nek. Ze vergroten zo de bewegingsruimte, gesteldheid van de pezen, verminderen pijn en ook de kans op toekomstige kwalen. Chiropractor alternatieve geneeswijze betekend ook dat uw chiropractor u overziet tot dat u comfortabel bent met het thuis uitvoeren van de oefeningen.

 

Therapeutische Stretchen

Wat is een chiropractor en wat doet hij nog meer? Hulp bij het stretchen is erg belangrijk na het oplopen van een blessure. Bij de juiste uitvoering verminderd het zelfs de vorming van littekenweefsel. Het bijhouden van een therapeutische stretch routine verlaagd de kans op blessures, verbeterd de mobiliteit en houd de pezen flexibel.

 

Massage

De chiropractor alternatieve geneeswijze betekend ook dat met behulp van massage technieken de bloedcirculatie verbeterd word en zwellingen bijkomstig bij verschillende soorten pijn verminderd worden. Massages kunnen verder het herstel ook verbeteren. Een studie van de Universiteit van Miami heeft aangetoond dat masseren kan leiden tot de vermindering van pijn, een vergrote bewegingsvrijheid en hogere serotonine en dopamine levels. Participanten in studie rapporteerden ook lagere stress niveaus en sliepen beter.

 

Warmte en Kou

Het afwisselen tussen warmte en kou verbeterd ook het genees proces. Een chiropractor gebruikt ice packs om de pijn te verminderen op de gevoelige plek waarna een warmte behandeling juist de bloedcirculatie daarna weer vergroot.

 

Traction

Traction apparaten worden toegepast om de wervels in de wervelkolom van elkaar te scheiden. De chiropractor verlaagd zo de compressie waardoor de zenuwwortels ontladen worden. Een chiropractische traction massage maakt gebruik van een aantal rollers die de rug rekken en masseren.

 

Dietary and Lifestyle Management

Volledige chiropractische zorg betekend ook de goede lifestyle keuzes. Wat doet een giropractor? Zelfs kleine, schijnbaar onbelangrijke keuzes kunnen ophopen en in de toekomst leiden tot ongezonde consequenties. Zoals te verwachten hebben studies consistent aangetoond dat ongezonde voeding en levensstijl kunnen leiden tot een aantal serieuze ziektes waaronder hartkwalen, hartaanvallen, kanker en diabetes. Uw chiropractor is in staat u te helpen met het herkennen van de verkeerde gewoontes en creëert een holistisch voedingsadvies en oefeningsschema voor u op maat.

 

Manuele Therapie voor Weke Delen

Wat is een giropractor? Chiropractors gebruiken verschillende methodes om weke delen te behandelen waardoor de functie van de spier, pees gewrichts- en gewrichtsband verbeterd worden. Een van deze effectieve methodes is de “Active Release Techniek (ART) of de door de machine bijgestane Graston Techniek. Deze technieken verminderen het litteken weefsel en fascial beperkingen wat leid tot een verbeterde bewegingsvrijheid.  

 

Spier Stimulatie

Bij spier stimulatie worden elektrische pulsen toegepast door het plaatsen van elektrodes op de huid. Er zijn een goed aantal spier stimulatie technieken, elk met eigen resultaten. Sommige technieken zijn gericht op het behandelen van pijn, andere verminderen inflammatie, en bepaalde technieken zijn effectief in het behandelen van spasmes. Wat doet een chiropractor precies is bepalen welke behandeling juist voor uw situatie is.

 

Ultrasound

Ultrasound is een diepe warmte therapie dat gebruik maakt van geluidfrequenties. De golven zorgen voor een diepe micro massage wat leidt tot verbeterde bloed circulatie, verminderen zwellingen, pijn en stijfheid. De verbeterde bloed circulatie kan verder ook zorgen voor een beter genees proces.

 

TEZ (TENS)

Een Transcutanische Electrictische Zenuwstimulatie wordt toepgast door een klein, batterij gedreven apparaat voor de behandeling van acute pijn. Verschillende sterktes kunnen gebruikt worden om pijn thuis te behandelen. Wat doet een chiropractor? Hij adviseert ook over de juiste behandeling. Deze behandeling is niet aan te raden voor chronische pijn, er is namelijk geen bewijs dat deze behandeling werkt voor dit soort diagnoses.

Zoals hierboven geschreven, wat is een giropractor is een breed begrip en omvat meer dan de bekende ruggengraat behandelingen. Een top chiropractische ruggenkliniek helpt u met het stellen van de juiste diagnose en behandelen van pijn door middel van een breed arsenaal aan technieken. Een holistische, natuurlijke behandeling zorgt dat pijn verlicht of voorkomen wordt, uw chiropractische behandeling zal u hier bij helpen.  

Neem contact op

Voor eventuele gezondheidszorg of letsel, kan u contact met ons opnemen om te zien hoe wij u kunnen helpen.          

  Maak een afspraak