Jason Iafolla en Stephen Malone begonnen Embody Health met de bedoeling een praktijk te creëren die het beste van de traditionele chiropractische filosofie zou combineren met de principes en technieken van functionele prestatieverbetering.

Onze praktijk volgt de filosofie dat adjustments (chiropractische behandeling) het meest succesvol zijn als mensen worden behandeld als geheel mens, niet als losse onderdelen. Ons werk is gericht op het vinden en behandelen van de onderliggende oorzaken en niet alleen op de symptomen.

Opleiding
Stephen Malone, BSc. Kin, DC, is afgestudeerd aan de Universiteit van Saskatchewan als Kinesiologist en aan de Canadese Memorial Chiropractic College (CMCC) als Doctor of Chiropractic. Dr. Malone heeft ervaring en interesse in fitness, functionele prestatieverbetering, avontuurlijke outdoor sporten en sport revalidatie.

Carrière
Chiropractor in het ziekenhuis van Mahalapye Botswana, en in Nederland bij Embody Health. Stephen volgt regelmatig seminars en bijscholing omdat hij zijn hele leven wil blijven leren.

Professionele prestaties
Fietste door heel Canada voor het bevorderen van gezondheid van jeugdgroepen tijdens een tour van meer dan 62 dagen. Werd geselecteerd om Canada te vertegenwoordigen bij World Spine Care in Botswana als de Chiropractor in het ziekenhuis .

Kwalificaties

  Diploma Bachelor of Science, Kinesiologie
  Post Graduate diploma Doctorate of Chiropractic
  Geregistreerd lid Canadian College of Chiropractors
  Geregistreerd lid International Chiropractic Association
  Geregistreerd lid Dutch Chiropractic Federation  

  DCF: 3231789 SNRC: 1789

Recente opleiding

  Gecertificeerd beoefenaar Activator Methode
  75 uur toegepaste Kinesiologie Certificering
  Advanced Biostructural Correction (ABC) Certification

 

Waarom ik Chiropractor ben geworden

Toen ik 13 jaar was, kreeg mijn vader last van een acute hernia toen hij zich voorover boog om iets te pakken. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar hem alleen morfine en andere pijnstillers aangeboden werden die geen pijnverlichting gaven. Het ziekenhuis liet een Chiropractor bij mijn vader komen. Hij was de enige die hem enige verlichting kon geven na 12 uur ondraaglijke pijn.

De Chiropractor legde uit waarom dit was gebeurd met mijn fitte, gezonde vader. De hernia was het gevolg van niet-gecorrigeerde subluxaties, blokkades in de ruggenwervels.

Hij wilde dat niemand in zijn familie dit ooit zou hoeven meemaken en we begonnen allemaal met Chiropractische zorg.

Enkele jaren later raakte ik gewond aan mijn bekken met snowboarden en kon niet lopen. Na 6 uur en enkele röntgenfoto's later kwam het ziekenhuis tot de conclusie dat ik kon vertrekken met wat paracetamol, omdat er geen botten waren gebroken.

Later die dag bezocht ik mijn chiropractor die mijn röntgenfoto's uitlegde in termen die ik kon begrijpen. Hij gaf mij een adjustment, corrigeerde de stand van mijn bekken en ik voelde me een stuk beter. Niet alleen vanwege de behandeling, maar ook omdat hij de tijd nam om me te informeren en mijn zorgen weg te nemen over de reden waarom ik niet in staat was te lopen.

Ik was zo onder de indruk van hoe persoonlijk en oprecht zijn advies was voor mij. Bij het verlaten van de praktijk voelde ik me in goede handen. In de aanwezigheid van iemand die echt om mijn welzijn gaf. Ik besefte me dat dit de impact is die ik op andermans leven wil hebben, en veranderde vanaf die dag mijn toekomstpad om een chiropractor te worden.

In de negen jaar die volgden, studeerde ik af met een graad in Kinesiologie aan de Universiteit van Saskatchewan, en het doctoraat van Chiropractie aan het Canadian Memorial Chiropractic College (CMCC). Ik werkte als Chiropractor in Botswana en nu al enige tijd in Nederland bij Embody Health. Mijn toekomstige doelen zijn nog enkele locaties in Nederland te openen en het profiel van Chiropractie in Nederland te verhogen tot een veel gebruikte modaliteit van zorg.

 

 

Neem contact op

Voor eventuele gezondheidszorg of letsel, kan u contact met ons opnemen om te zien hoe wij u kunnen helpen.        

    Maak een afspraak