Wat is een Chiropractor?

Chiropractoren zijn goed getrainde, universitair opgeleide artsen en experts op het gebied van de gezonde werking van de wervelkolom, blessurepreventie, houding, lichaamsbeweging, revalidatie en vele andere gebieden van sport, gezondheid en mentale stabiliteit. Chiropractoren zijn de enige professionals die getraind zijn in het juist analyseren en corrigeren van subluxaties/blokkades in de wervelkolom (scheefstand in de wervelkolom die constante druk uitoefent op de vitale zenuwen en de optimale werking van het lichaam verstoort). Deze subluxaties resulteren in een afnemende gezondheid en verschillende lichamelijke klachten. De Chiropractor richt zich op het herstel van normale beweging van de wervelkolom en de juiste positie van de ruggenwervels. Scheefstand, onbalans en subluxaties hebben een ingrijpend, negatief effect op uw zenuwstelsel en op hoe we ons leven ervaren.

Wat kan ik verwachten tijdens mijn eerste consult?

Tijdens uw eerste afspraak zal de Chiropractor een grondige intake doen waarin hij uw gezondheidsgeschiedenis en symptomen bespreekt en hij de relatie legt tussen uw klachten en de mogelijke stressfactoren in uw leven. U krijgt een lichamelijk onderzoek waarbij de nadruk ligt op functionaliteit en niet alleen op waar het pijnlijk is. Er wordt een postuurfoto van u gemaakt om uw houding te bepalen en te laten zien hoe dit gelinkt is aan uw gezondheid. Om onmiddellijk te kunnen beginnen met het creëren van veranderingen, wordt u tijdens het eerste consult al behandeld (adjustment genaamd). Neem uw BSN nummer mee naar het eerste consult en trek gemakkelijke kleding aan.

Hoeveel behandelingen/adjustments heb ik nodig?

Het aantal behandelingen varieert en is sterk afhankelijk van uw leeftijd, stressfactoren en hoelang de klachten al aanwezig zijn en uw herstelproces. Natuurlijk is dit sterk gelinkt aan hoe goed u voor uw lichaam zorgt. Tijdens het tweede bezoek bespreekt de Chiropractor het behandelplan voor uw herstel, afgestemd op het zo spoedig mogelijk halen van uw doelen. U krijgt na een aantal adjustments een revaluatie om de voortgang te bepalen. Uw Chiropractor werkt, indien van toepassing, nauw samen met de fysiotherapeut om u te helpen uw gezondheidsdoelen te realiseren.

Wat is dat krakende geluid en is dat pijnlijk?

Vergelijkbaar met de knokkels in je hand, heeft elke wervel van de wervelkolom een gewrichtskapsel die het gewricht omringt en beschermt door het gesmeerd te houden. Binnen deze kapsels zit een kleine hoeveelheid gas dat ontsnapt en een geluid maakt terwijl het gewricht voorzichtig wordt teruggebracht naar de normale positie. Meestal voelt dit als een bevrijding van spanning en de meeste mensen genieten van het proces en vinden het zelfs ontspannend.

Hoe weet ik of ik/mijn gezin Chiropractie nodig heeft?

U hoeft geen pijn te hebben om een Chiropractor te bezoeken. De botten van uw wervelkolom zijn verantwoordelijk voor het beschermen van uw fragiele zenuwstelsel. Uw zenuwstelsel staat bekend als het hoofdaansturingsysteem, omdat het alle systemen reguleert en aanstuurt, waaronder uw bloedsomloop, organen, ademhaling, spierstelsel, om er maar een paar te noemen! Net zoals het belangrijk is zo vroeg mogelijk te beginnen met het raadplegen van een tandarts voor onze tandheelkundige zorg, is het ook essentieel dat u een getrainde professional laat kijken naar uw wervelkolom en uw zenuwstelsel. Iedereen met een wervelkolom heeft een Chiropractor nodig.

Heb ik een doktersverwijzing nodig en wordt Chiropractie vergoed?

Nee, Chiropractoren kunnen een lichamelijke klacht beoordelen en behandelen zonder doorverwijzing van een (huis)arts. De meeste zorgverzekeringen vergoeden Chiropractie als u aanvullend verzekerd bent. Meestal valt het onder de dekking van Alternatieve geneeswijzen en de vergoeding is per pakket verschillend, check uw polisvoorwaarden HIER. U ontvangt een factuur die u zelf kunt indienen bij uw zorgverzekering.

U kunt tussen 10.00-15.00 uur contact opnemen met Nienke Griffioen, Office Manager via 06-40708905, het algemene nummer van de praktijk bellen of mailen naar info@embodyhealth.nl. U kunt ook via ons online booking systeem een afspraak inplannen of uw afspraak wijzigen door de bevestigingsmail te checken. Annulering binnen 24 uur kost 20 euro. Zonder afmelding wordt de volledige behandeling in rekening gebracht.

Wij zien en behandelen cliënten voor een groot aantal klachten en diagnoses. Bezoek onze pagina over Diensten voor een uitgebreid overzicht.

De Chiropractoren van Embody Health zijn intensief opgeleid en hebben geavanceerde certificaten in Kinesologie, biostructurele correctie, sacrale en activator technieken. Zij zijn gespecialiseerd in het behandelen van (top)sporters en atleten.

Stel ons een vraag

Heeft u vragen, neem dan telefonisch contact met ons op of stel uw vraag via onderstaand formulier. Uw bericht wordt zo spoedig mogelijk door ons beantwoord.

 

Neem contact op

Voor eventuele gezondheidszorg of letsel, kan u contact met ons opnemen om te zien hoe wij u kunnen helpen.             Maak een afspraak