Chiropractie is een veilige, natuurlijke, hands-on gezondheidszorg die zich richt op de neuromusculoskeletale systeem, oftewel de zenuwen, spieren en het skelet.


Chiropractie is een veilige, natuurlijke hands-on gezondheidszorgdiscipline, welke zich richt op het neuromusculoskeletale systeem, oftewel de zenuwen, spieren en het skelet. Chiropractors beoefenen een handmatige aanpak, maar kunnen verschillende technieken gebruiken, (waaronder een techniek met weinig kracht en druk dus geen krakend geluid), om aan de behoefte van ieder individu tegemoet te kunnen komen. Chiropractisch artsen zijn in het bijzonder getraind in het opsporen en corrigeren van verschoven wervels en blokkades in de wervelkolom (subluxaties) zelfs vaak nog voordat de patiënt weet dat deze er zijn. Chiropractors zijn de meest gekwalificeerde autoriteiten op het gebied van de wervelkolom en niet te verwarren met manueel therapeuten.

Wat is welzijns chiropractie?

Vaak associëren mensen ons beroep met nek- en rugklachten. Wat velen zich niet realiseren, is dat chiropractie een geneeswijze is die veel meer biedt dan alleen een oplossing voor pijn. Chiropractie is een levensstijl die alle aspecten van welzijn omvat, inclusief oefeningen, voeding, persoonlijke ontwikkeling en stressvermindering. Wij hebben het voorrecht gehad te mogen werken met mensen van alle leeftijden, inclusief pasgeborenen, kinderen en jongvolwassenen. De bereikte resultaten zijn vaak verbluffend.