Fraud Blocker

Hoe snel kan ik naar een chiropractor na de bevalling voor post-zwangerschap?

Hoe snel kan ik naar een Chiropractor gaan na de bevalling voor Chiropractische zorg?

Een gezin stichten en nieuw leven op de wereld zetten is een van de spannendste ervaringen voor nieuwe moeders. Terwijl het lichaam zich aanpast aan een groeiende baby, verandert uw lichaam tijdens uw zwangerschap. Daarom kan chiropractische zorg uw lichaam helpen herstellen en genezen. Chiropractische aanpassingen kunnen een aanzienlijk verschil maken in hoe je je voelt en omgaat met de uitdagingen van deze reis.

Dus waarom overweeg je geen chiropractische behandeling en ga je na de bevalling naar een chiropractor?

Hoe snel na de bevalling kun je een chiropractor bezoeken: Keizersnede vs. Vaginale bevalling

Een chiropractor kan helpen bij het omgaan met bijwerkingen die kunnen ontstaan door verschillende gezondheidsaandoeningen. Hij kan ze zelfs helemaal voorkomen door ervoor te zorgen dat het bewegingsapparaat van je lichaam niet verkeerd is uitgelijnd. Deze uitlijning is cruciaal om uw lichaam weken na de bevalling weer gezond te maken.

De tijdlijn voor wanneer je weer chiropractische zorg kunt krijgen hangt af van jouw unieke bevallingservaring. Laten we eens kijken wanneer je je kunt laten aanpassen.

Vaginale bevalling

Bij deze vorm van bevallen kun je misschien naar de chiropractor gaan zodra je je comfortabel voelt bij het verlaten van het huis, als je bevalling niet gecompliceerd was. Misschien heb je pijn ervaren tijdens de bevalling, daarom kan postnatale zorg therapeutisch zijn en je helpen om nek- en bovenrugpijn te beheersen.

Keizersnede (C-sectie)

Zwangere vrouwen die een keizersnede ondergaan zonder veel complicaties, pijn en ongemak kunnen na enige tijd bij een chiropractor terecht. Zij zullen vier tot zes weken na de ingreep moeten wachten om hun onderrug, bekkengebied, enz. aangepast te krijgen.

Postnatale chiropractische zorg: Lage rug en bekken aanpassingen om sneller te genezen na de geboorte

Als u na de zwangerschap weer gaat sporten, merkt u misschien dat uw gewrichtsbanden niet meer zo soepel bewegen als vroeger en dat uw houding stijf is. Het zwaartepunt van een zwangere vrouw verschuift naar voren en de wervelkolom is scheefgetrokken.

Een hormoon genaamd relaxine helpt de gewrichtsbanden ontspannen om ruimte te maken in afwachting van de bevalling en dit is een van de vele manieren waarop je lichaam zich aanpast aan veranderingen. Maar relaxine veroorzaakt instabiliteit in de wervelkolom en de gewrichten, wat leidt tot pijn in de bovenrug en de nek.

Op deze manier kan een bevalling stress veroorzaken door de veranderingen die tijdens de zwangerschap zijn opgetreden. Misschien bent u na de geboorte extra aangekomen en de zorg voor de baby na de geboorte kan leiden tot druk op de kromming van de wervelkolom.

Lopen vrouwen risico’s bij postpartum chiropractische zorg?

Als het gaat om spinale manipulatie tijdens de zwangerschap en de periode na de bevalling, zijn er in de literatuur slechts enkele gevallen van bijwerkingen gemeld. Het is belangrijk op te merken dat, hoewel het cruciaal is om dergelijke incidenten te melden, het mogelijk is dat dit soort letsel relatief ongebruikelijk is.

Uw chiropractor zal alle voorzorgsmaatregelen nemen om uw veiligheid te garanderen. Elke houding waarbij u op uw buik ligt, wordt vermeden, en de nek- en rugbehandeling gebeurt liggend op uw rug.

Hoe lang heb je chiropractische zorg nodig na de zwangerschap?

Als je voor je zwangerschap al een corrigerende behandeling hebt gehad, heb je misschien maar een paar aanpassingen nodig om weer op het goede spoor te komen. We merken dat patiënten die regelmatig chiropractische zorg krijgen, vrij snel weer opkrabbelen. Maar als u tijdens de zwangerschap alleen een behandeling hebt ondergaan om rugpijn en ischias te verlichten, hebt u waarschijnlijk extra sessies nodig om u weer uzelf te voelen.

Laat dit over aan uw chiropractor en besteed uw energie aan de zorg voor uw pasgeborene!

Voordelen van chiropractische zorg na zwangerschap en bevalling

Door de natuurlijke biomechanica van het lichaam te herstellen, kan chiropractie een snellere genezing en pijnverlichting bevorderen. Bovendien kan deze behandeling zelfs helpen bij ischias en postnatale depressie, waardoor het een veelzijdige optie is voor mensen die op zoek zijn naar natuurlijke remedies.

Het helpt het lichaam te herstellen van ernstige pijn, de rugspieren te ontspannen, en helpt je terug van een kwakkelende naar een nieuwe jij!

Chiropractische zorg na de zwangerschap tijdens het geven van borstvoeding

Een baby na de geboorte kan veel geluk in je leven brengen, maar tegelijkertijd is het erg vermoeiend. Nieuwe moeders hebben chiropractie nodig omdat ze door de borstvoeding veel pijn in de nek en pijn in de onderrug voelen. Daarom is het zo belangrijk dat je aanpassingen krijgt zodra je je comfortabel voelt.

Recommended
Het is geen geheim dat rugpijn wijdverbreid is - het…